diumenge, 19 d’abril del 2009

JUDICI POPULAR CONTRA PAZ DORADO ( 2 )








Aquest diumenge s´ha fet a Viladecans el judici popular contra l´empresari PAZ DORADO.


Quatre acusacions van recaure sobre el polèmic promotor immobiliari viladecanenc Paz Dorado, quatre van ser les sentencies condemnatòries que el poble de Viladecans va sentenciar en el Judici Popular celebrat a la plaça Sant Joan de la localitat baixllobregatina.Sota l’acusació de Destrucció de l'entorn natural, malversació de diners públics,corrupció amb complicitat de la classe política. i finalment, desconsideració vers el patrimoni arquitectònic i cultural de Viladecans, el judici va transcórrer pacíficament tot i els crits al ordre a la plaça que el jutge-moderador va haver de demanar per controlar la indignació del mes de mig centenar de persones que omplien la plaça.Les proves eren irrefutables, ja que hi havia evidencies palpables de projectes i negociacions polítiques que projecten la destrucció dels ecosistemes en 15 poblacions diferents del territori català.A més, l’acusat va apropiar-se d’un milió tres-cents vuitanta mil euros sent president de la Confederació d'empresaris del Baix Llobregat. I a sobre, pel que sembla ha fet un pacte extrajudicial amb un jutge de l'Estat, la Generalitat i el Govern central, en el que tornant els diners apropiats eludia la seva responsabilitat penal i tot i ser condemnat a dos anys de presó, no hi ingressarà per no tenir antecedents. Aquests diners eren per a la formació dels treballadors i els ha tingut durant mes de 10 anys, fent-los servir per enriquir-se i tirar endavant els seus negocis, creant fins a mes de 20 societats limitades diferents.L’acusat ha estat comprant terrenys a la zona deltaica i a la zona forestal de Viladecans, fins i tot projectant un projecte urbanístic il·legal “Residencial Sant Ramon”, ja que està plantejat en una zona catalogada urbanísticament com a agrícola i forestal, evidenciant així que deu tenir, contactes i complicitat política en tots i cadascun dels seus projectes.
Al poble de l’Albi (les Garrigues) Lleida va actuar de la següent manera:

Va Convèncer als polítics de torn.

Va Vendre fum a la població amb dibuixos de xalets i indústria.

Va Citar els propietaris dels terrenys en qüestió per separat.

Va Fer opcions de compra a preus ridículs al·legant un bé pel poble amb el suport dels polítics citats.

Va Redactar un nou pla urbanístic pel poble, beneficiant les zones que ells controlaran i perjudicant la resta.

Va Implicar els seus tècnics i empreses en la gestió urbanística i jurídica de l’Ajuntament.Va Amenaçar, a la gent que no vol vendre a baixos preus.

Va Pressionar a tots els organismes oficials per aprovar el POUM i els seus plans parcials i utilització dels polítics a nivell provincial i Cambra de Comerç per presentar la “gran inversió, indústries de recerca agroalimentària...”

Va Signar convenis amb entitats locals, utilitzant-les amb finalitats electorals: les que no van cobrar abans de les eleccions, no han cobrat el que se’ls va prometre.

Va Vendre molt fum durant les eleccions el partit que estava a govern i al seu costat, prometent fins hi tot que construirien una residència i un CAP amb els seus diners!!! (son 850 habitants).

Va Enviar factures a l’Ajuntament en concepte de participació dins del polígon. A ell no se’l va cobrar més de 10000€ per tràmits que va realitzar l’Ajuntament!!! Quina cara!

Finalment, El senyor Paz Dorado ha actuat amb desconsideració vers el patrimoni arquitectònic i cultural de Viladecans, com és la Masia de Cal Menut, considerada patrimoni històric, comprada pel senyor Paz Dorado l'any 2003. Segons una resolució del parlament de Catalunya està obligat a mantenir l'edifici en bon estat i, segons les investigacions que s'han dut a terme, la masia es troba en un estat deplorable, amb els sostres caiguts i l'aigua podrint l'estructura. Això demostra una greu desconsideració vers el que es considera patrimoni, i tot i ser incongruent que una masia d’interès popular estigui en mans privades, aquest senyor no ha invertit ni un Euro a reparar els desperfectes de l’abandó irresponsable de l'immoble. Tenim també antecedents al poble veí de Sant Feliu, on l'acusat , va comprar la sala d’espectacles IBERIA, amb el pur objectiu d’especular amb ell, cobrant un lloguer de 12.000 euros mensuals. I ara que necessita diners per fer front els seus deutes judicials, promovent una venda milionària del immoble, a l'ajuntament de Sant Feliu, per un valor de 2.700.000 euros, un valor molt per sobre del preu actual.Per tot plegat, el poble de Viladecans va condemnar la culpabilitat per tots el càrrecs per el que se’l acusava. És va fer publica la sentencia i es va anar a lliurar-la en persona a les portes de la Masia de Cal Menut.

Durant l´acte la gent de SALVEM OLIVERETES han repartit unes octavetes amb aquest text:

De que coneixem en Paz Dorado a Viladecans?:Doncs és el propietari de la Masia de Can Menut a Viladecans (declarada patrimoni local que s?està deixant caure a trossos) per mitja d'una empresa del entremat de Global Inversiones Europeas, és el propietari del 31?67 % del terrenys forestals de la vessant viladecanenca de la muntanya de Sant Ramon, per mitja de tres de empreses relacionades amb ell, Construccions Sant Ramon Viladecans, Global Inversiones Europeas, i Immobiliaria Cal Simon S.l., On projecte un pla urbanístic il.legal per ser zona forestal.I és propietari de terrenys a la plana deltaica de Viladecans per mitjà de l?empresa Promotora de imagen y comunicacion. És el president de la patronal, Confederació d?empresaris del Baix Llobregat, que com heu llegit acaba de confessar la apropiació indeguda de mes de 1,2 milions d'euros de les subvencions europees per cursos de formació, i ha negociat tornar els cales desprès de mes de 8 anys per no anar a la presó...A més també ha deixat petjada a Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat, Sant Esteve de Sesrovires, L´Albi, Sant Andreu de la Barca , Castelldans , Corbera i Palleja , al Pla del Penedès , a Almenar ( Lleida ) , Hostalets de Pierola , Sant Boi de Llobregat , Sant Fruitós del Bages , Sentmenat i a Sant Vicenç dels Horts.
I com que ara a Catalunya , ja el coneixem , comença a actuar fora com és el cas de Fuente Ovejuna ( Córdoba ) , Murcia i a Sorvilan ( Granada ), i segur que en deixem algun de mes......

1 comentari:

  1. Molt bon reportatge; no entenc com aquest personatge pot anar tant tranquil pel carrer fent negocis i continuant enriquint-se a costa del medi i de tots els contribuents, que som en definitiva els qui paguem sempre. Totes aquestes acusacions i denúncies, no es poden portar per la via penal?? Ara que amb la justícia que tenim...

    ResponElimina