dilluns, 27 d’abril del 2009

EL BUTLLETI DEL PSC-CiU !!!!!

Aprovat el planejament urbanístic de l’àrea de contacte entre Sant Feliu i el Parc de Collserola

El traçat urbanístic de Sant Feliu de Llobregat per al segle XXI ha quedat definitivament configurat amb l’aprovació de la modificació del planejament urbanístic de l’àrea de contacte entre el municipi i el Parc de Collserola. En el ple municipal celebrat el mes de novembre passat es va aprovar –amb 20 vots a favor provinents de l’Equip de Govern(PSC,CiU) ICV-EA i PP, i 1 únic vot en contra d’ERC aquesta modificació del planejament urbanístic, que inclou els àmbits del polígon industrial del Pla, el torrent del Duc, la carretera de la Sànson, la riera de la Salut i el barri del Mas Lluí. La gran rellevància de les actuacions previstes i la magnitud de la superfície modificada, 182,5 hectàrees de terreny urbà, fa d’aquesta reordenació “l’operació urbanística més important a desenvolupar a la ciutat, juntament amb el soterrament de les vies de Renfe”, segons declaracions de l’alcalde de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez.En xifres totals, respecte del Pla General Metropolità vigent, aquesta modificació permetrà augmentar la superfície destinada a zones verdes i forestals en 67.711,49 m2, i en 141.602,46 m2 els terrenys destinats a equipaments. A més, també es preveu la reordenació dels polígons industrials de la Riera de la Salut i del Pla, una reordenació que permetrà unificar tot el sòl industrial de la ciutat en aquests dos polígons, recuperant així la pèrdua d’activitat industrial i econòmica que va suposar la remodelació urbanística, d’industrial a residencial, del barri de Can Bertrand – Bon Salvador i dels terrenys ocupats per l’antiga fàbrica Hoechst.
Una gran pulmó per a la ciutat
Un dels aspectes més destacats d’aquesta modificació urbanística és la creació d’una gran reserva verda als terrenys de Sant Feliu inclosos al Parc de Collserola, amb una superfície total de 29,5 hectàrees. A més de garantir la impossibilitat d’edificar a la zona, la creació d’aquesta reserva també permetrà guanyar per al gaudiment de tota la ciutadania un nou parc forestal amb àrees d’esbarjo i una xarxa de camins per Collserola, que permetran el coneixement de l’entorn mediambiental propi de Sant Feliu. Aquest nou parc forestal quedarà delimitat per un vial de nova creació, que permetrà descongestionar l’actual trànsit de camions de la carretera de la Sànson i millorar l’accessibilitat i la connexió a l’A2 i la B23 dels vehicles provinents dels barris del Mas Lluí i les Grases. La modificació del Pla General també incorpora la previsió de desenvolupar una zona esportiva al barri de Mas Lluí, així com uns 150 habitatges de promoció pública.

APROVAT ????? I LES AL.LEGACIONS PRESENTADES ????
UN GRAN PULMÓ PER A LA CIUTAT?
APART DE LA LA INCINERACIÓ DE RESIDUS LA CONTAMINACIÓ AUGMENTARA TAMBÉ A CAUSA DE LA INTENSA CIRCULACIÓ DE CAMIONS QUE HI HAURÀ DURANT LES 24 HORES DEL DIA !!

2 comentaris:

  1. Diu:
    "aquesta modificació permetrà augmentar la superfície destinada a zones verdes i forestals en 67.711,49 m2, i en 141.602,46 m2 els terrenys destinats a equipaments"
    Algú sap d'n provenen? a mi sempre m'havien explicat que res no es crea ni es destrueix .....

    ResponElimina
  2. Al ple d'avui al vespre demanaré explicacions sobre aquest article. És un escrit molt partidista i propi de la pàgina web del Psc, però no del butlletí municipal

    ResponElimina